OTR: gebrek netwerkexperts verdrievoudigt

De komende drie jaar stijgt in Europa de vraag naar ict'ers met verstand van webtechnieken en systeembeveiliging. Dit concludeert OTR na een onderzoek bij personeels- en ict-afdelingen van overheidsinstanties, bedrijven en werving- en selectiebureaus.

Het aantal automatiseerders stijgt, maar de behoefte aan ict-medewerkers groeit volgens de onderzoekers harder. "Dat leidt tot toenemende krapte." Volgens OTR kampen alle sectoren met een groeiende kloof tussen beschikbare en benodigde ict-kennis. Regeringen moedigen ict-onderwijs aan. Er komen steeds meer geschoolde ict'ers. Toch blijft er meer vraag dan aanbod.
 
Ict'ers met kennis van netwerken blijven goud waard. Netwerken zijn een onmisbaar onderdeel geworden van de economie en de samenleving. Daarnaast gaan steeds meer bedrijven over op breedband- en of draadloze netwerken. OTR durft daarom te stellen dat het tekort aan netwerk-ict'ers verdrievoudigt. Een zelfde groei voorziet het de komende drie jaar in de vraag naar web-ict'ers door de groei van elektronisch zakendoen. De toenemende afhankelijkheid van computernetwerken resulteert in een stijgende vraag naar beveiligingsdeskundigen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 7 juni 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.