Datacentrum Ippowerhouse koopt Marviq

Het vorig jaar met Brits en Amerikaans geld gestartte Amsterdamse datacentrum Ippowerhouse neemt de activiteiten van e-dienstverlener Marviq over.

Luke Mann, chief operating officer bij Ippowerhouse, noemt de synergie tussen het beheren van hardware in beveiligde computerruimtes en het aanbieden van bedrijfsapplicaties de belangrijkste reden voor de overname. "Er zit een fundamentele overeenkomst tussen het in de gaten houden van apparatuur en software."
 
Ippowerhouse wil met de overname het datacentrum meer slagkracht geven door zijn dienstenaanbod uit te breiden. Marviq was één van de huurders, die vanuit het datacentrum van Ippowerhouse zijn klanten van toegesneden software voorzag. Naast co-locatiefaciliteiten beschikt Ippowerhouse nu over mogelijkheden om software in huurvorm aan te bieden.
 
Deze tak van sport moet op korte termijn de hoofdmoot van de omzet uitmaken. Mann schat dat in 2003 60 procent van de omzet uit de verhuur van software komt. De verhuur van computerruimte brengt de rest van de kleine drie miljoen euro, die de firma volgend jaar wil binnenhalen. Daarmee moet het uit de rode cijfers zijn. Er gaan 27 mensen over naar Ippowerhouse, dat zelf nu 25 werknemers in dienst heeft.
 
Naast een uitbreiding van zijn activiteiten hoopt Ippowerhouse ook klanten van Marviq warm te laten lopen voor het huren van computerruimte in het nu relatief lege datacentrum. Op dit moment is 35 procent van de in totaal vierduizend vierkante meter computerruimte in gebruik. Er zijn mogelijkheden om uit te breiden naar negenduizend vierkante meter vloeroppervlakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.