Populariteit vingerafdruk-chip neemt toe

Steeds meer halfgeleiderproducenten zijn bezig met de ontwikkeling van zogeheten vingerafdruk-chips, bedoeld om de computergebruiker te identificeren.

De chips gelden als vervanging voor, of aanvulling op 'gebruikersnaam en paswoord'. Ze spelen in op de trend naar een betere beveiliging van computersystemen, netwerken en databases. De chips vormen een van de eerste resultaten van de biometrische wetenschap, en zijn bedoeld om databasediefstal en inbreken terug te dringen.
 
Volgens The Wall Street Journal dichten chipbedrijven zichzelf, vergeleken met leveranciers van rivaliserende technieken zoals optische scanning, grote voordelen toe bij de ontwikkeling van vingerafdruktechnieken. De reden daarvoor is dat de door hen ontwikkelde chips steeds compacter worden en daardoor gemakkelijker in kleine ict-apparatuur, zoals mobiele telefoons, computermuizen, pda's en smartcards kunnen worden geplaatst.
 
Zo zijn de laptops van MicronPC, Samsung, Nec en Acer al uitgerust met beveiligingschips van STMicroelectronics en het nauw gelieerde Veridicom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er verschijnen steeds meer onderzoeksresultaten waarin de positieve geluiden over biometrie behoorlijk worden getemperd. Zie onder meer het artikel op http://www.heise.de/ct/english/02/11/114/, waarin beschreven wordt hoe met eenvoudige middelen vingerscanners, irisscanners en gelaatsscanners om de tuin kunnen worden geleid.

Toch geloof ik, en waarschijlijk nog vele andere 'die-hards' in de ict, dat de 'irisscan' de grote doorbraak kan zijn, ook voor bijvoorbeeld de douane en banken. Je hoeft geen pincode meer te onthouden, gewoon even je oog voor een camera houden en geld uit de muur halen. Ook beschermd tegen bijvoorbeeld 'kunstlenzen' met een nep-iris.
HetePost

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.