Kpmg Consulting in handen Atos Origin

De Europees opererende ict-dienstverlener Atos Origin neemt in Nederland en Groot-Brittannië Kpmg Consulting over.

Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van 657 miljoen euro. Atos Origin wil met de overname twee strategische vliegen in één klap slaan: aan internationale klanten kan een bredere en meer diepgaande dienstverlening worden geboden en daarnaast groeit het bedrijf in Groot-Brittannië in één keer naar een omzet van 550 miljoen euro op jaarbasis.
 
De omzet van Kpmg bedraagt daar 400 miljoen euro per jaar en in Nederland 200 miljoen euro per jaar. Anderhalf jaar geleden verzelfstandigde het bedrijf zijn consultancytak in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, onder andere met de bedoeling om toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt. De verkoop aan Atos Origin brengt als extra voordeel met zich mee dat eventuele belangenconflicten met de accountancytak worden voorkomen. Deze belangenverstrengeling is in toenemende mate een item bij de controlerende autoriteiten.
 
Na de overname van Kpmg Consulting telt Atos Origin dertigduizend medewerkers in dertig landen en een gezamenlijke omzet van 3,7 miljard euro. Kpmg is zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland marktleider op het terrein van bedrijfsadvisering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.