Overheid start internet-alarmdienst

De overheid gaat burgers en ondernemers met maximaal tien computers vanaf dit jaar waarschuwen als er sprake is van een bedreiging van hun internetverbinding.

Volgens het Anp maakt de waarschuwingsdienst deel uit van een centrum dat de ministeries gaat bijstaan bij internetincidenten, het zogeheten Cert-Ro. Dit moet volgens de verantwoordelijke bewindslieden het centrale meld- en coördinatiepunt worden voor mogelijke inbraken op internetverbindingen.
 
Volgens minister Van Boxtel van Grote Stedenbeleid en staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat zal de controledienst uit drie tot vijf medewerkers bestaan. De verwachting is dat Cert-Ro uiteindelijk 600 duizend euro tot zijn beschikking krijgt. De bewindslieden wezen er wel op dat de dienst nadrukkelijk geen helpdesk wordt. "De dienst waarschuwt computergebruikers."
 
De waarschuwingen van de internet-alarmdienst worden verstrekt via een eigen site, via e-mail-abonnementen, via sms en bij groot alarm via de media.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.