Instelling nationale ict-adviesraad bepleit

Het Nederlandse ict-beleid mist samenhang, waardoor miljarden euro's worden verspild en er een groot gebrek aan maatschappelijke innovatie is.

Dit is de mening van het EPN, een onafhankelijk platform voor de informatiesamenleving. EPN ondervroeg onlangs vijftig opinieleiders uit het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en het maatschappelijke middenveld. Bijna allen kwamen volgens het platform tot de constatering dat in Nederland een samenhangend ict-beleid ontbreekt.
 
Het EPN pleit daarom voor het instellen van een nationale ict-adviesraad. Deze moet zorgen voor meer betrokkenheid en inzet, meer afstemming en coördinatie, en moet het 'onmisbare politieke en maatschappelijke draagvlak scheppen voor innovatiebeleid'.
 
Het Elektronisch Platform Nederland wil dat de instelling van een ict-adviesraad in het komende regeerakkoord wordt opgenomen. Vandaar dat het platform een brief met deze strekking heeft verzonden aan de informateurs en de onderhandelaars van het CDA, de LPF en de VVD. Deze brief is onder meer ondertekend door burgemeester Wim Deetman van Den Haag, de voorzitter van EPN, voorzitter Jacques Schraven van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, Lodewijk de Waal van FNV Bondgenoten en Felix Cohen van de Consumentenbond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.