Europa en VS gaan samen umts promoten

Het Umts Forum heeft een intentieverklaring getekend met de Amerikaanse evenknie 3G Americas om samen umts voor het voetlicht te brengen

Het Europese orgaan, met het hoofdkantoor in Londen, en 3G Americas melden in een gezamenlijke verklaring: "Deze samenwerkingsovereenkomst toont de inzet van beide partijen om de realisatie van umts te verzekeren als evolutionair pad voor de huidige tdma- en gsm-operators."
 
Tdma (Time Division Multiple Access) is een technologie die voornamelijk in Amerika wordt gebruikt om draadloze telefonie mogelijk te maken. Een aantal Amerikaanse telecombedrijven werkt aan invoering van cdma (Code Division Multiple Access) als opvolger, maar de belangenorganisaties laten deze technologie vallen. "De markt heeft gekozen voor gsm en umts en de evolutie van gsm naar de umts beslaat ongeveer 80 procent van de markt", verklaart Chris Pearson, vice-president van 3G Americas.
 
De voorzitter van het Forum zegt dat de twee partijen nauw gaan samenwerken om umts tot een succes te maken. Daarbij zullen zij in eerste instantie het publiek moeten overtuigen van zinvolle toepassingen voor de snelle, draadloze telefoonverbindingen.
 
De telecombedrijven hoeven overigens niet op veel steun te rekenen van de Europese Unie. Zij hebben naar schatting 110 miljard euro uitgegeven aan licenties en hopen op verzachting van de voorwaarden, zoals uitstel van de datum waarop zij umts moeten aanbieden of lagere licentieprijzen. Een commissie van de EU heeft deze week laten weten daar niets voor te voelen en vast te willen houden aan de eerder gemaakte afspraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.