BSA: 40 procent software illegaal

De softwareindustrie is door het gebruik van illegale programmatuur over 2001 elf miljard dollar aan omzet misgelopen.

Dit heeft de Business Software Alliance (BSA) in zijn jaarlijkse rapportage bekendgemaakt. Bij de BSA is een groot aantal it-bedrijven, waaronder Microsoft en IBM, aangesloten.
 
De BSA bespeurt voor het tweede jaar achtereen een toename van illegale softwareprogramma's en wijt dit aan een tekortschietende wetgeving en een grotere beschikbaarheid van software via het internet. Volgens de BSA bedroeg het percentage malafide softwareprogramma's in 2000 nog 37 procent en is dat in 2001 opgelopen naar 40 procent. Vooral in Duitsland en Frankrijk is het gebruik van illegale software toegenomen, alhoewel Oost-Europa en Latijns-Amerika nog steeds de piratenmarkten bij uitstek blijken zijn.
 
De vereniging tegen softwarepiraterij bepleit al enige tijd een hardere aanpak van overtreders. Bovendien wil de BSA de gebruiker op zo groot mogelijke schaal waarschuwen tegen het gebruik van illegale programmatuur. Vandaar dat de organisatie vorig jaar ruim een miljoen bedrijven heeft benaderd met de mededeling dat ze mogelijk malafide software in huis hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.