Philips ontwikkelt chips met ARM en Adelante

Philips ontwikkelt samen met de Britse chipontwerper ARM en Adelante Technologies een system on chip (SoC) platform voor mobiele infotainment-applicaties.

Het platform zal onder andere digital signal processing (dsp) systemen opleveren voor gebruik in auto's. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om mobiele navigatiesystemen en draadloze internet-communicatiesystemen.
 
Binnen het platform wordt Philips' kennis op het gebied van systemen en applicaties, evenals zijn CoreUse- en MoreUse-programma's, gecombineerd met ARM's expertise op het terrein van ingebedde Risc-processoren en Adelante's open, geïntegreerde dsp-oplossingen. Adelante is overigens in juni 2001 ontstaan uit een fusie van de dsp-tak van Philips Semiconductors en Frontier Design.
 
Het nieuwe platform wordt gebaseerd op Philips' Nexperia Mobiele platform, ARM's PrimeXsys platform en Adelante's Galaxic dsp-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.