Deadline KPNQwest opnieuw uitgesteld

De deadline voor het al dan niet voortbestaan van het glasvezelnet van KPNQwest is wederom uitgesteld.

De curatoren zouden vandaag om 12 uur laten weten of het netwerk voorlopig operationeel zou blijven, maar sinds het verstrijken van die deadline zijn beiden onbereikbaar. Een woordvoerder van KPN liet weten dat de deadline is verschoven, maar kon niet vertellen wanneer er nu duidelijkheid komt.
Beide curatoren werken aan een regeling, waarbij de klanten de openstaande rekeningen betalen. Daardoor kan het glasvezelnet nog enkele weken blijven functioneren.
 
Steeds meer grote klanten van KPNQwest zoeken hun heil elders. Na de overstap van KPN naar Colt Telecom heeft ook kabelbedrijf UPC afscheid genomen van KPNQwest als leverancier van IP-netwerkservices. De kabelaar is overgestapt naar enkele niet nader genoemde 'alternatieve service providers'.
 
UPC sluit overigens niet uit dat klanten de komende periode hinder zullen ondervinden bij hun internettoegang, hoewel het kabelbedrijf zegt eventuele problemen voor zijn klanten zoveel mogelijk te zullen minimaliseren. 'Toegang tot het internet kan niet worden gegarandeerd, vanwege mogelijke opstoppingen op het net gedurende de komende weken.'
 
Inmiddels is ook duidelijk geworden dat KPN Telecom samen met de wereldwijde opererende leverancier van communicatieservices Infonet, alternatieve IP VPN-diensten gaat aanbieden voor zakelijke klanten van het in surséance verkerende KPNQwest. Infonet levert zijn services aan circa drieduizend multinationals en opereert in vijftig landen in de regio's Europa, Azië en Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.