Glasvezelnetwerk voor gemeente Helmond

Gemeente Helmond en Imtech Telecom bekijken de mogelijkheden om de stad van een glasvezelnetwerk te voorzien.

 
Een glasvezelnetwerk maakt breedband internetaansluitingen mogelijk en is te gebruiken voor het doorgeven van televisie- en telefoonverkeer.
 
Helmond en Imtech ontwikkelen de komende drie maanden een plan. Als dit plan haalbaar blijkt te zijn, wordt begonnen met de aanleg van het netwerk. Daarvoor wordt een apart bedrijf opgericht, de Netwerk Exploitatie Maatschappij (NEM), die zorg draagt voor de ontwikkeling en de exploitatie. De NEM staat los van de gemeente en Imtech.
 
Helmond wil de gemeentelijke loketdiensten aanpassen zodat deze via breedbandinternetaansluitingen beschikbaar zijn voor de bevolking en het lokale bedrijfsleven. Voor Imtech Telecom is de aanleg van dit glasvezelnetwerk een van de eerste concrete testcases in het kader van de 'laatste kilometer', waarbij snelle, geïntegreerde en multimedia communicatie via glasvezelnetten in de woonkamer wordt gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.