CMG schrapt banen in Noord-Nederland

CMG brengt het aantal personeelsleden bij zijn vestigingen in Noord-Nederland terug met 118 banen, 2 procent van het totale medewerkerskorps in de Benelux.

In een toelichting verklaart de ict-dienstverlever dat het ontslag nodig is vanwege "een structurele overcapaciteit, die is ontstaan door de afgenomen vraag bij lokale klanten". "Vanwege verschuivingen in de vraag op de lange termijn van de klanten die we vanuit onze vestigingen in Noord-Nederland bedienen, is deze actie vanuit een puur zakelijk perspectief onvermijdelijk", aldus Rob van Grieken, country director van CMG Benelux. Het ontslag van de 118 employees is nog niet goedgekeurd door de ondernemingsraad.
 
CMG zegt voorlopig geen plannen te hebben voor een verdere inkrimping van het aantal werknemers, anders dan via normaal verloop. "Maar we zullen de komende maanden steeds bekijken of we dit standpunt moeten wijzigen", aldus Van Grieken.
 
Buiten Nederland blijft CMG sterk gefixeerd op een verdere kostenbeheersing. Zo is de werving van nieuwe medewerkers gestopt, "behalve als specifieke vaardigheden nodig zijn om contractuele verplichtingen na te komen". Gedurende de eerste helft van vorig jaar werden er al vijfhonderd banen geschrapt in Duitsland en Groot-Brittannië vanwege structurele overcapaciteit in een aantal markten en expertises. Volgens CMG zal het doorgaan met het doorvoeren van "kleine, geselecteerde personeelsreductieprogramma's, op het moment dat dergelijke structurele kwesties zich voordoen".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.