Omstreden directeur Aino stapt op

De omstreden bestuursvoorzitter Rene Vos van Aino vertrekt. Zijn opvolger is Willem Haverkamp, afkomstig van Philips International. Op de algemene vergadering van aandeelhouders op 28 juni aanstaande staat de wisseling van de wacht op de agenda.

Vos is de oprichter van detacheerder Avalix. Zijn bedrijf fuseert in juni 2000 met collega Astra Informatica en it-adviesbureau Armedis tot Aino. Vlak daarna klapt de ict-markt in elkaar, waarna Aino in zwaar weer komt.
Behalve winstwaarschuwingen, een hoog personeelsverloop, een verdamping van de beurskoers en forse saneringen valt bij het bedrijf ook het gekrakeel in de top op. Dat leidt tot een uittocht van topmanagers, waaronder Rob van den Berg (ex-Armedis), die het oneens zijn met de overheersende rol van Vos in de hoofddirectie.
 
Nu de malaise bij Aino aanhoudt, moet ook hij plaatsmaken onder druk van de raad van commissarissen. Vos blijft nog wel betrokken als adviseur van de raad, zo meldt het persbericht. Volgens Peter van den Berg, financieel directeur van Aino, is Vos om persoonlijke redenen vertrokken. Hij verwacht dat met de komst van Haverkamp de rust bij de automatiseerder voor langere tijd terugkeert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

die twee zijn echt typisch prof-zakkenrollers

Wel erg makkelijk hoor.
Eerst een onderneming bijna ten gronde richten en daarna snel weglopen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.