Kender Thijssen in bezit directeur Altena

Kender Thijssen, leverancier van permanente en tijdelijke ict- en telecomvoorzieningen, is eigendom geworden van algemeen directeur Harm Altena.

Altena wist zijn meerderheidsbelang te verwerven via de overname van het aandelenpakket van Joop Thijssen, oprichter van Thijssen IT. In 1997 fuseerde Thijssen IT met het bedrijf Kender tot Kender Thijssen, dat zich nadrukkelijker wil focussen op kernmarkten als middelgrote ondernemingen en (semi-) overheidsinstellingen.
 
Altena stond aan de wieg van de computerverhuur in Nederland. In 1985 startte hij de Nederlandse vestiging van het Britse Hamilton Rentals. Twee jaar later richtte Altena het bedrijf DataRent op, dat zich toelegde op de verhuur van systemen van Digital Equipment. Na de oprichting van DataExpert, DataRent België, Data Integration, Data Resell en Data Business Communications, werden al deze activiteiten in oktober 1995 omgedoopt tot Kender, dat in 1997 samenging met Thijssen IT en vanaf dat moment Kender Thijssen heette.
 
Inmiddels biedt Kender Thijssen in zijn vestigingen in Nederland en België werk aan 250 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.