EduShare op de rand van faillissement

De laatste dochteronderneming van Management Share, EduShare, moet waarschijnlijk zijn deuren sluiten.

Voor het bedrijf is uitstel van betaling aangevraagd. EduShare had volgens Management Share in toenemende mate last van de slechte omstandigheden op de markt voor informatie-opleidingen. Daardoor kreeg het bedrijf te maken met sterk tegenvallende resultaten.
 
Het ziet er naar uit dat het faillissement van EduShare binnen enkele weken zal worden aangevraagd. Dit betekent het ontslag voor de twintig medewerkers die nu nog bij het bedrijf in dienst zijn.
 
Gisteren hebben de crediteuren van Management Share het aan hun aangeboden accoord geaccepteerd. Daardoor worden de 2,2 miljoen euro aan uitstaande vorderingen, omgezet in nieuwe aandelen. Door het besluit krijgen de huidige grootaandeelhouders in Management Share, aangevoerd door Ditcorp in Hoofddorp, een belang van ongeveer 85 procent in de onderneming, die overigens na het stopzetten van de activiteiten van EduShare, een lege venootschap wordt actief, maar wel met een beursnotering.
 
Na de aandeelhoudersvergadering van 1 juli, wordt bepaald welke nieuwe activiteiten er eventueel onder de vlag van Management Share zullen worden opgestart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.