EZ selecteert breedbandproef-gemeenten

De namen van de negen gemeenten waar het ministerie van Economische Zaken binnenkort proefprojecten met breedbandinternet van start laat gaan, zijn bekend.

In principe vallen alle projecten onder de subsidieregeling Breedbandproeven die in januari van dit jaar is vastgesteld. Tot de geselecteerde gemeenten behoren Appingedam, Almere, Den Haag, Deventer, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Utrecht en Wageningen.
 
Een onafhankelijke adviescommissie heeft in een eerder stadium 22 ingediende (gemeentelijke) projectvoorstellen beoordeeld. De subsidieregeling Breedbandproeven wordt uitgevoerd door Senter, agentschap van het ministerie van EZ.
 
Het budget voor de subsidieregeling Breedbandproeven bedroeg oorspronkelijk zes miljoen euro. Een tweetal van de projecten (in Deventer en Utrecht), sluit echter niet alleen aan bij de regeling Breedbandproeven, maar ook bij de doelstelling van het Actieprogramma ICT en Sociale Kwaliteit van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Verkeer en Waterstaat. Daarom heeft de minister van Grote Steden- en Integratiebeleid het actieprogramma-budget toegevoegd aan de subsidieregeling Breedbandproeven. Het totale subsidiebedrag komt daarmee op 6,91 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.