'Aankoop Ebone doodsteek KPNQwest'

De overname van GTS/Ebone door KPNQwest in oktober 2001 voor 645 miljoen euro is de doodsteek geweest voor het dochterbedrijf van het Amerikaanse Qwest en KPN.

Dit zegt directeur Richard Oosterom van Colt Benelux in De Telegraaf. Colt weet volop te profiteren van het faillissement van KPNQwest, omdat inmiddels tientallen multinationals naar zijn netwerk zijn overgestapt. Oosterom wil niet precies zeggen hoeveel omzet deze nieuwe klanten met zich meebrengen. "Maar het is meer dan de zes miljoen euro die British Telecom claimt aan nieuwe klandizie te hebben binnengehaald."
 
Oosterom is overigens blij dat het netwerk van KPNQwest nog tot 1 juli in de lucht blijft. Volgens hem was er anders een 'heel ernstige situatie' ontstaan. "Als het netwerk van KPNQwest was uitgevallen, zou in Europa bij bepaalde concerns de communicatie tussen vestigingen zijn gestopt. Doordat de voorraadsystemen in die situatie niet meer zouden werken, zou ook de productie tot stilstand zijn gekomen."
 
In de visie Van Oosterom had KPNQwest gewoon door kunnen blijven draaien als het GTS/Ebone niet had overgenomen. "Dan zou het nu geen cashflow-probleem hebben gehad."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is nu aan de curatoren, niet om het faillissement te valideren, maar om werkelijk de mogelijkheden aan te geven om KPNQuest te laten doordraaien onder goede omstandigheden en zonder personeelverlies. Wellicht dat een uitbreidingsstop of afstoten van een deel van de laatste uitbreidingen tot een financieel aanvaardbare positie kan leiden. De schuldeisers moeten afgeblokt worden. Zij krijgen dat deel per maand toegewezen dat wordt opgebracht door KPNQwest. Als schuldeiser moeten zij gaan BOVEN de banken. Immers banken zijn industri�le beleggers-geldverstrekkers en dus in wezen mede-eigenaar. Als mede-eigenaar volgen zij de waarde van de aandelenkoersen. De verliezen kunnen zij afboeken van hun winsten. Hierdoor besparen zij op belastingen en dragen het gehele verlies over aan de gemeenschap. Eigenlijk moeten de curatoren nu eindelijk eens verstandig worden ten voordele van de gemeenschap en loskomen van hun verplichtingen aan de banken. Op deze wijze moet een mogelijkheid gevonden en uitgewerkt kunnen worden zonder last voor de gemeenschap.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.