France Télécom wil snellere overname Casema

France Télécom wil zo snel mogelijk af van zijn Nederlandse kabeldochter Casema.

Het was al bekend dat het Amerikaanse Liberty Media de Nederlandse kabelaar overneemt, maar France Télécom wil nu haast maken met de transactie. De enorme schuldenlast van het telecomconcern - in december 2001 nog 60,7 miljard euro - dreigt in juni op te lopen naar 70,1 miljard euro als Casema en een van de andere dochters, TDF, niet van de hand zijn gedaan.
 
Casema werd in 1997 door France Télécom voor 1,7 miljard gulden overgenomen van KPN Telecom en heeft op dit moment ruim 1,3 miljoen abonnees. Vorig jaar belandde het bedrijf in de rode cijfers en leed het een nettoverlies van 34 miljoen gulden. Voor dit jaar wordt rekening gehouden met het verder oplopen van de verliezen. Deze maand kondigde Casema al de nodige maatregelen aan om de kosten te beperken. Zo werd besloten driehonderd van de twaalfhonderd banen te schrappen. De herstructurering moet leiden tot een besparing van 200 miljoen gulden, waardoor het bedrijf in 2003 weer in de plus zou kunnen komen.
 
Moederbedrijf France Télécom heeft zijn enorme schuldenlast onder meer te wijten aan de aanschaf van umts-licenties, zoals de meeste Europese telecombedrijven, en de miljoenenovername van het Britse Orange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.