Eerste acties op til bij Getronics

De vakbonden bereiden voor volgende week maandag acties voor bij Getronics.

Dit blijkt uit verklaringen van een woordvoerder van de vakbond Unie inComputable. Aanleiding is een conflict over de cao. De vakbonden hebben een looneis gesteld van 3,25 procent over een periode van een jaar voor alle medewerkers. Getronics wil op zijn beurt alleen goed functionerende medewerkers meer betalen. En daarbij gaat het dan om een verhoging van 1,5 procent over een periode van negentien maanden. Alleen 'uitmuntend functionerende' werknemers kunnen fors meer gaan verdienen.
 
De actie die voor 24 juni op het programma staat zou het eerste openbare vakbondsprotest in de geschiedenis van Getronics zijn. Op een algehele staking wordt niet gerekend. "Medewerkers vrezen dat ze daarop worden afgerekend door het hogere management", aldus een Unie-woordvoerder tegenover De Telegraaf. "Bij Getronics heerst een angstcultuur."
 
De cao bij Getronics geldt voor zevenduizend werknemers en moet met terugwerkende kracht ingaan op 1 januari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Weet de heer Rippen wel waar hij het over heeft ????
Weet hij hoe ooit onze (demissionaire) premier groot is geworden?
Niet door zulke uitlatingen te doen.
Wat doet meneer als hij op straat dreigt te worden gezet?
Hij zit er zeker zeer warmpjes bij op dit moment'.
Gaat zeker ook in het weekend met z'n bazen op stap; zeilen, golven, tennissen en regelmatig bij zijn baas op de koffie.
Nou zulke hebben we er al genoeg gehad.......daar bestaat ook een naam voor. !!!
Het is te hopen voor mijnheer Rippen dat hij niet uit zijn baan gaat glippen...

Kijk, en dat vind ik dan dus goed. Eindelijk stakende ict'ers op televisie. Eindelijk aandacht voor de inmiddels totaal scheef gegroeide verhoudingen in deze sector, waarvan de samenleving nog steeds het idee heeft dat die vol loopt met uitgegroeide yuppen in dure auto's. Ok, het kost dan een verlofdag, maar het signaal is er en staat duidelijk in de archieven van het NOS journaal. Chapeau voor de medewerkers en vakbonden en gezamenlijk op naar een gezonde ict-sector, liefst binnen een collectief CAO. Liever een Volkswagen Golf dan een ontslaggolf. Trek je mond open en doorbreek de jarenlange zwijgzaamheid. Toch ?

Een zeer merkwaardig bedrijf toch dat Getronics, geen 3,25% voor de werknemers, maar wel ruim 35% loonsverhoging voor de directie.

Een vreemde redenatie: Je houdt contributie in van een organisatie die aan het eind overbodig is. Wellicht is het voor de heer Rippen verstandig om zich te verdiepen in de principiële achtergronden van vakbonden. Dat lijkt me voor de medewerkers van Getronics trouwens ook niet verkeerd. Bang zijn om afgerekend te worden op het feit dat je een mondige werknemer bent, dat is toch niet van deze tijd? En wat betreft de link tussen OR en vakbonden: In een modern bedrijf zou er een uitstekende relatie moeten zijn tussen deze beide groepen, je niet tegen elkaar laten uitspelen, maar juist elkaar versterken. Dat is uiteindelijk goed voor je bedrijf (en dus ook voor je directie) en voor je motivatie.
Of heeft dhr. Rippen deze reactie alleen geplaatst om aandacht te vragen voor het programma Bedrijfsanalyse (wat dat dan ook maar moge zijn).
Een enthousiast OR- èn vakbondslid.

De beste loonsverhoging voor medewerkers van bedrijven is het inhouden van de jaarlijkse vakbondscontributie die nagenoeg gelijk is met de looneisen.
Dit heeft vele voordelen:
Effectieve aanpak van inflatie
Doorbreking van loon- en prijsspiraal.
Geen activering meer van stakingen.
Gebruikmaken van het gratis programma 'Bedrijfsanalyse'
Ondernemingsraad meer invloed geven op stuctuur. Zie NS
Herstel de eigenwaarde van uw medewerkers.
Het bedrijf zal weldra 10 % per jaar in waarde stijgen.
Bedrijfsanalyse inclusief de vele organistie tips kan in zip formaat worden toegestuurd (4 minuten download time)
Vakbonden worden door dit programma overbodig.
Aanvraag via E-mail adres: c.rippen@hccnet.nl
Opmerking: Er zit nog een klein foutje in dit programma.
De naam accepteert geen punten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.