Melridge stopt met ict-activiteiten

De Melridge Groep stopt met zijn it-activiteiten. Dat melden meerdere bronnen rond het bedrijf.

Zo'n vijftien medewerkers van Training & Consultancy zijn op non-actief gesteld. Deze dienstverlener, ook op niet it-gerelateerde terreinen als standbouw, beveiliging en schoonmaak, kampt door de tegenvallende marktontwikkelingen en te dure investeringen in huisvesting met een kasprobleem. Ook ziet het af van de koop van Management Share, waarmee het een beursnotering trachtte te verkrijgen.
 
Melridge - een familiebedrijf onder aanvoering van de omstreden Harry van Achteren - trachtte sinds vorig jaar als opleider en detacheerder een stevige positie op de ict-markt te veroveren. De overname van de Lan Analyst Groep mislukte echter jammerlijk door geruzie tussen Van Achteren en de Lan Analyst-oprichters Rob Ruiten en Addie Wormgoor.
 
Begin dit jaar gaf de firma te kennen dat het de noodlijdende automatiseerder Management Share wilde overnemen. Op deze manier kon Van Achteren gemakkelijk aan een beursnotering komen. Bovendien zou hij ict-opleider Edushare in handen krijgen, de op dat moment enige levensvatbare werkmaatschappij van Management Share. Dat zou een versterking hebben betekend voor de ict-opleidingstak waarin Melridge nog steeds geloofde, ondanks het echec van Lan Analyst (en dochteronderneming Mind-It). Pogingen om eigenhandig levensvatbare training- en consultancy-takken op te zetten, faalden echter in de afgelopen maanden.
 
Ook bleek Edushare steeds slechter te draaien. De opleider, waar ruim twintig mensen werken, verkeert sinds vorige week in surséance. Volgens een ingewijde is Van Achteren gestopt met de overnamegesprekken. Niet alleen vanwege Edushare, maar ook omdat hij zou zijn tegengewerkt door de aandeelhouders van Management Share vanwege zijn reputatie als bedrijvenopkoper.
Bovendien hangt hem een veroordeling boven het hoofd wegens valsheid in geschrifte in een fraudezaak rond het geflopte Maaspop-festival in 1995. Van Achteren is in beroep gegaan nadat hij eind januari werd veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.