LCI krijgt schijntje van Motorola

LCI Technology ontvangt van Motorola een bedrag van 208 duizend dollar plus rente vanaf het jaar 1997, vanwege contractbreuk. De oorspronkelijke eis bedroeg 116 miljoen dollar.

Dit heeft het hof van arbitrage van Cepina in Brussel bepaald. De zaak tussen LCI en Motorola kwam aan het rollen nadat er een geschil ontstond over een contract dat op 14 september 1995 was gesloten. LCI beschuldigde Motorola ervan haar verplichtingen niet te zijn nagekomen. Motorola zou nagelaten hebben de Benelux-markt te voorzien van reeds aangekondigde producten. Daarnaast zou zij de exclusieve rechten van LCI in de Benelux geschonden hebben door een Master Distribution Agreement voor PowerPc-producten aan te gaan met Bull, waarvan Motorola 17 procent van de aandelen bezit.
 
Op 3 juni diende LCI zijn eerste verzoek in bij Cepina, het hof van arbitrage en bemiddeling in Brussel. Sindsdien heeft een aantal hoorzittingen plaatsgevonden, waarvan de laatste op 3 oktober vorig jaar. Het hof is tot de conclusie gekomen dat Motorola contractbreuk heeft gepleegd en dat LCI daardoor directe schade heeft geleden. De overige eisen van LCI werden overigens afgewezen en bovendien moeten beide partijen hun eigen proceskosten dragen.
 
LCI heeft uiteindelijk van Motorola slechts een klein deel gekregen van wat het had geëist. De oorspronkelijke schade-eis beroeg 116 miljoen dollar, terwijl LCI nu dus uiteindelijk maar 208 duizend dollar plus rente ontvangt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.