Aansluiting scholen op Kennisnet voltooid

De uitrol van het zogeheten Kennisnet is afgerond. Bijna elfduizend scholen in het basis- en voortgezet onderwijs zijn nu met het netwerk verbonden.

De basisschool De Wiekslag in Bleiswijk was de laatste school die op Kennisnet is aangesloten. "Nu de feitelijke aansluiting is gerealiseerd, kunnen we al onze aandacht richten op de kwaliteit van de dienstverlening", aldus minister Hermans van Onderwijs tegenover het Anp.
 
De uitrol van Kennisnet is over een periode van twee jaar tot stand gebracht door nl.tree, het samenwerkingsverband van kabelbedrijven. Bijna twee miljoen scholieren hebben nu toegang, de meeste via de kabel en een kleiner aantal via de satelliet.
 
Kennisnet wordt dagelijks door ongeveer vijftigduizend leerlingen bezocht. Ze raadplegen voor verschillende leerterreinen gemiddeld ongeveer tien pagina's. Het ministerie verstrekt voor de aansluiting van alle scholen op Kennisnet en voor het gebruik van het netwerk 180 miljoen euro. Scholen betalen voor de aansluiting en het gebruik van Kennisnet circa tien euro per leerling per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Niet alleen de scholen zelf zijn in het diepe gegooid en losgelaten, ook kleine(re) internet-ontwikkelaars krijgen geen poot aan de grond bij de overheid. Geen medewerking, subsidie, begeleiding en informatie over kennisnet. In ons door de onderwijswereld als 'geweldig bruikbare' produkt is geen overheidsinstelling geinteresseerd. Want, zoals een collega-ondernemer (directeur bij Getronics) het uitdrukte: "olifanten doen het alleen met olifanten". En die olifanten hebben nu wel wat anders aan hun hoofd...

En laten we het niet hebben over de support die kleinere scholen niet hebben.
Waar moetn zij dit vandaan krijgen?????

Kennisnet is dan misschien wel uitgerold en alle scholen zijn aangesloten, maar ik weet dat er nogal wat scholen zijn die niet de middelen hebben om van Kennisnet gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan voldoende computers en kennis van netwerken. Daar heeft de minister helaas niet voor gezorgd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.