Newconomy steekt weer geld in participaties

Na een periode van inkrimping heeft Newconomy voor het eerst weer een investering gedaan. De internetinvesteerder neemt een belang van 50 procent in Elsevier Training.

De overige 50 procent van de aandelen komen in handen van het Belgische Learning Technology, waarin ook het management van Elsevier Training participeert. Volgens Newconomy past de overname in het nieuwe beleid van de onderneming. Daarbij wil Newconomy zich concentreren op de uitbouw van de activiteiten op het terrein van ict-dienstverlening en business integratie. Elsevier Training is een bedrijf dat ict-kennis en opleidingen met elkaar combineert en heeft vestigingen in België, Nederland en Frankrijk.
 
Newconomy is ook in gesprek met de aandeelhouders van ExplainerDC, een bedrijf dat sinds de jaren tachtig actief op het terrein van multimedia, digitale communicatie en in een later stadium e-business. De gesprekken zijn in een afrondend stadium. Newconomy wil ExplainerDC volledig overnemen, hetgeen past in de nieuwe strategie waarbij de internetinvesteerder controlerende belangen nastreeft in bedrijven die elkaar aanvullen en versterken.
 
Zowel Elsevier Training als ExplainerDC zullen naar verwachting in 2003 een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van Newconomy. De transacties worden uit eigen middelen gefinancierd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.