Netwerk KPNQwest tot 1 juli in de lucht

Het netwerk van KPNQwest blijft tot 1 juli in de lucht. Dit hebben de curatoren besloten, nadat de klanten harde toezeggingen deden om hun openstaande rekeningen over mei en juni te betalen.

De beslissing viel dinsdagavond na langdurige onderhandelingen. Eerder was het verstrijken van de deadline voor het wel of niet draaiende houden van het KPNQwest-netwerk vastgesteld op 12 uur 's middags. Vooral de toezegging van KPN Telecom om zijn schuldbetaling 'substantieel te verhogen' vergeleken met de eerder vermelde 'enkele miljoenen', zorgde voor een doorbraak.
 
Door de toezegging van de klanten dat ze hun rekeningen zullen betalen, krijgt het KPNQwest-netwerk weer wat lucht. Bedrijven die nog van het netwerk gebruikmaken, hebben meer tijd om naar andere providers om te kijken. Belangrijker is nog dat de curatoren langer de tijd krijgen om een koper voor het netwerk, of delen ervan, te vinden. Volgens curator E. Meijer is er veel belangstelling voor het netwerk, maar over welke partijen daarbij meespelen wilde hij mededelingen doen. In ieder geval is wel duidelijk dat er voor 1 juli een geschikte kandidaat gevonden moet zijn, want daarna wordt het netwerk onherroepelijk afgesloten.
 
Overigens behouden de curatoren zich het recht voor eerder de stekker uit het netwerk te trekken, mocht er onverhoopt toch niet voldoende geld binnenstromen om het netwerk in stand te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.