Pinkroccade bezuinigt op directie

Dienstverlener Pinkroccade schrapt de banen van vijf directeuren; de huidige voorzitter van de directie Henk Bosma wordt president-directeur.

 
De raad van commissarissen maakte deze verschuivingen vanmorgen bekend. Met een eenhoofdig bestuur denkt het bedrijf dat de organisatie beter is aan te sturen. "Dat weten we zelfs zeker, anders deden we het niet", aldus woordvoerder Dirk Nijdam.

Over het schrappen van de managementlaag zijn de huidige zes directeuren het eens. Of de vijf wier functie verdwijnt het bedrijf verlaten is nog niet duidelijk. Het bedrijf verwacht echter wel dat een aantal van de vijf zal opstappen. Nijdam: "Daarover wordt nog gepraat. Het is niet de bedoeling dat iedereen Pinkroccade verlaat."
 
Het bedrijf besloot in april om het aantal medewerkers met zo'n vierhonderd te verminderen. De directeuren-reductie is een logisch vervolg hierop, aldus Pink.

Gerekend naar personeelsaantallen is Pinkroccade op drie na de grootste ict-dienstverlener in Nederland. Het bedrijf heeft ruim zesduizend medewerkers. In het eerste kwartaal van 2002 haalde het bedrijf een omzet van 208 miljoen euro, elf miljoen euro meer dan over dezelfde periode het jaar daarvoor. De kosten stegen echter van 180 miljoen euro naar 204 miljoen euro.

Naast het vertrek van financieel topman Willem Middelburg, worden bij de dienstverlener de vier directeuren van werkmaatschappijen geschrapt. Het gaat om:

  • Quinten Bauer, verantwoordelijk voor Pinkroccade Public, PinkroccadeRelationship Management, Pinkroccade Sociale Zekerheid, PinkroccadeTopTalenT en KZA;
  • Sander van Brummelen, onder meer verantwoordelijke voor de internationaleonderdelen Pinkroccade Healthcare, Pinkroccade Civility en PinkroccadeInternational;
  • Henk Huisman, met in zijn portfolio PinkRoccade Megaplex, PinkroccadeOnline en Alert Automation Services;
  • Peter Verhallen Pinkroccade Finance, Pinkroccade Industrious, PinkroccadeIT Management, Pinkroccade Atribit and Everest.

Gijs Hillenius 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.