Sterke groei content beveiligingsoftware

De wereldwijde markt voor content beveiligingssoftware groeit tot 2005 met een jaarlijks gemiddelde van 20 procent naar 4,2 miljard dollar.

Dit blijkt uit prognoses van IDC. De markt voor content beveiligingssoftware groeit mee met de behoefte van bedrijven om meer te doen aan de bescherming van (cruciale) informatie, een betere bescherming van de privacy van werknemers en de bescherming van het zogeheten corporate image, ofwel wat de reputatie van de onderneming in de ogen van de buitenwacht is.
 
Volgens IDC hanteert op dit moment slechts een kwart van de bedrijven een redelijk functionerend content beveiligingsbeleid. Daarbij gaat het om heldere regels voor het gebruik van e-mail en internet, cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten voor de medewerkers en de implementatie van een passend software management product dat een goede content beveiliging garandeert.
 
Er bestaat volgens de it-researcher de komend jaren dus nog volop ruimte voor groei, zeker bij in bedrijven en instellingen, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen, waar een goede contentbeveiliging van cruciaal belang is voor de bedrijfsvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.