CMG praat met vakbonden over schrappen banen

Automatiseerder CMG gaat om de tafel zitten met de vakbonden om te praten over het schrappen van arbeidsplaatsen, meldt FNV Bondgenoten.

Volgens Patrick Banis van FNV Bondgenoten is het voor het eerst dat zijn bond met het it-dienstverleningsbedrijf in gesprek gaat. "We hebben nu eindelijk een voet tussen de deur bij CMG", stelt hij vast. De automatiseerder wil 118 arbeidsplaatsen schrappen. Het bedrijf heeft echter verzuimd de vakbonden hiervan op de hoogte te brengen. Die vragen daarom bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) om het ontslag op te schorten.
 
CNV, De Unie en FNV Bondgenoten vinden dat CMG een procedurefout heeft gemaakt bij de ontslagaanvraag. "Volgens de wet moet de directie ook de vakbonden inlichten bij een collectief ontslag. Niet alleen het CWI. En dat heeft ze niet gedaan", zegt Banis.
 
Nu gaan de bonden toch rond de tafel om met CMG te praten over het nut en de noodzaak van het collectief ontslag en over het sociaal plan. "Ik denk dat ze wel nattigheid voelden, en dat ze wisten dat wij het juridisch bij het rechte eind hebben."
 
De ondernemingsraad heeft intussen wel positief gereageerd op een advies voor een sociaal plan. "Wat daar de status van is, is onduidelijk", zegt Banis. "Dat hoor ik volgende week tijdens het gesprek wel. We gaan open praten, zonder voorwaarden vooraf."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.