Interne onenigheid velt directie Pink

Het ontslag van vijf van de zes directeuren bij PinkRoccade is het directe gevolg van onenigheid binnen de raad van bestuur. Dit meldt Het Financieele Dagblad op grond van het relaas van enkele betrokkenen.

De tweestrijd binnen de raad ontstond nadat cfo Willem Middelburg wilde weten hoe Pink moet reageren op de tegenvallende marktontwikkeling. "Ik vond dat we snel iets moesten doen", zegt Middelburg, "maar als je vier keer iets roept en er gebeurt niets, dan heb je een probleem." De zes directeuren konden het niet eens worden en besloten dat de financiële topman moest vertrekken.
 
Volgens president-commissaris Hans van der Wielen functioneerde de raad van bestuur niet goed, waardoor uiteindelijk werd gekozen voor de huidige structuur met maar één directeur. "Er zaten teveel mensen in de directie die geen duidelijke functie-omschrijving hadden." Hij doelt hiermee op enkele mensen die tot het bestuur toetraden toen hun bedrijf door PinkRoccade werd overgenomen.
 
De voorzitter van de raad, nu president-directeur, Henk Bosma, trekt zich de escalatie persoonlijk aan. "Ik had te laat in de gaten dat de relaties niet goed waren. Ik vat het op als een nederlaag." Bosma moet in de komende jaren een nieuwe raad van bestuur gaan vormen. De huidige zes divisiedirecteuren maken allen kans om hem straks op te volgen als president-directeur.
 
Gerekend naar personeelsaantallen is PinkRoccade op drie na de grootste ict-dienstverlener. Het bedrijf heeft ruim zesduizend medewerkers. In het eerste kwartaal van 2002 haalde de onderneming een omzet van 208 miljoen euro, elf miljoen euro meer dan over dezelfde periode het jaar daarvoor. De winst (voor amortisatie van goodwill) daalde met 20 procent naar twee miljoen euro. Over dezelfde periode een jaar eerder, noteerde het bedrijf nog een winst van tien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-24T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.