Populariteit antivirussoftware neemt toe

Europese internetgebruikers maken zich meer zorgen over de veiligheid van hun internetverbinding dan een jaar geleden.

Volgens it-researchbureau IDC vragen steeds meer Europeanen zich af of de informatie die via het internet wordt verstuurd veilig en op de juiste plek aankomt, zeker nu nieuwe technologie, zoalsalways on internetverbindingen, steeds meer in zwang raken.
 
IDC ondervroeg twaalfduizend Europese internetgebruikers in veertien landen over hun zorgen betreffende fraude met creditcards, diefstal van bestanden, e-mailfraude en computervirussen. Daaruit kwam naar voren dat de angst voor het geheel of gedeeltelijk verliezen van computerbestanden door computervirussen het hoogst scoort, op de voet gevolgd door de angst voor diefstal van creditcardgegevens.
 
Met de angst voor virussen neemt ook de behoefte aan antivirussoftware toe. Daarbij scoort Norton van Symantec het hoogst, gevolgd door McAfee van Network Associates en Dr. Solomon van McAfee.com, de verzelfstandigde dochter van NAI.
 
Waar de Europeanen bij de keuze van een antivirusprogramma vooral op letten, is het gemak waarmee de software kan worden geïnstalleerd en gebruikt. Ook van belang: de mogelijkheid om software en updates te downloaden, zodat er niet steeds een nieuwe software cd-rom hoeft te worden aangeschaft. De prijs van de software scoort onder de gebruikers relatief laag. Daarvoor vinden de Europeanen de beveiligingssoftware kennelijk te belangrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.