'KPNQwest-netwerk klaar voor verkoop'

De weg voor de verkoop van het complete netwerk van KPNQwest is zo goed als vrij. Belangrijkste kandidaten voor de overname zijn de Amerikaanse telecomgigant AT&T of het investeringsconglomeraat Trimoteur.

Volgens Het Financieele Dagblad hebben curatoren van de verschillende landenvestigingen van KPNQwest hun juridische geschillen gladgestreken en kunnen ze tot levering overgaan als het netwerk wordt verkocht.
 
Zowel AT&T als Trimoteur, dat met een deel van het personeel van KPNQwest een doorstart wil maken, hebben inmiddels hun bod op het netwerk toegelicht. Daarbij is niet bekend hoeveel geld de beide overnamekandidaten voor het netwerk op tafel willen leggen. Wel is duidelijk dat Trimoteur een bod doet op afzonderlijke onderdelen van het netwerk, maar dat het uiteindelijk uit is op het complete netwerk. Vermoedelijk is dit ook de intentie van AT&T.
 
De verkoop van het KPNQwest-netwerk zou vandaag beklonken kunnen worden, maar de doorgang daarvan kan nog stuiten op de Franse curator die een beslissing moet nemen of hij een bod van 1,5 miljoen euro op het Franse deel van het netwerk accepteert. Als het Franse gedeelte van KPNQwest wordt overgenomen, is de kans groot dat de huidige overnamekandidaten afhaken. Zij zouden in dat geval een belangrijke schakel in het Europese netwerk missen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.