Sun niet bezorgd om partnerconsolidatie

Sun Microsystems Nederland is niet bezorgd over de inlijving van distributeur Tlpc door GE Access. Die twee Sun-partners tekenden afgelopen vrijdag de overnamepapieren.

"Wij ondersteunen dit samengaan", zegt Jochum Regtuit, salesunit-manager partners bij Sun Nederland. "Tplc en GE Access zijn voor ons ongeveer even belangrijk." Dit geldt volgens Regtuit ook voor de omzet die de twee genereren voor Sun hoewel hij die niet kan specifiëren. "Laat ik het zo zeggen: ze leveren allebei een strategisch belang voor Sun."
 
Met de overname van de Nederlandse Tplc-tak, vallend onder ICL-dochter Fujitsu, houdt Sun in ons land slechts één cdp (channel development provider) over. De computerproducent kent naast cdp nog een categorie partner (vpd) voor volume-producten. Daaronder vallen de taakspecifieke servers van het overgenomen Cobalt.
 
Regtuit stelt dat de teruggang van vier cdp's - GE Access, Tplc, Landis en Touch the progress (TTP) - naar één niet zorgwekkend is. Landis is vorige maand kapot gegaan en TTP is overgenomen door Bell Microproducts. "In de huidige krimpende markt zoeken we juist naar meer kwaliteit, niet naar grote aantallen partners." De Sun-manager meent dat het samengaan van Tplc Nederland en GE Access een efficiëntere onderneming met meer kwaliteit oplevert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.