Cap Gemini zet weer mes in medewerkerskorps

Cap Gemini Ernst & Young snijdt opnieuw fors in zijn personeelsbestand, nadat het vorig jaar ook al 5400 banen had geschrapt.

Europa's grootste it-dienstverlener kampt met aanhoudende tegenwind vanwege de kwakkelende markt voor informatie technologie services. In ieder geval zal het huidige aantal employees (volgens de laatste stand 56 duizend wereldwijd) met 2500 worden ingekrompen. Deze ontslagen zullen voornamelijk vallen bij de servicedivisies voor de telecommunicatie en financiële sectoren in Europa en Noord-Amerika. Daarnaast staan er nog eens drieduizend banen op de tocht vanwege een interne reorganisatie, waarmee de dienstverlener vergaande bezuinigingen wil doorvoeren op zijn overheadkosten.
 
Om de nieuwe ontslagronde op te kunnen vangen, heeft Cap Gemini een bedrag van 140 miljoen euro opzij gezet. Daar staat tegenover dat het bedrijf na de nieuwe ontslagronde jaarlijks een bedrag van 230 miljoen euro denkt te kunnen besparen. "We moeten onze interne kostenstructuur in overeenstemming brengen met de marktomstandigheden", aldus Cap Gemini-topman Paul Hermelin tegenover The Wall Street Journal.
 
Het belangrijkste onderdeel van de interne reorganisatie bestaat uit de splitsing van de service-activiteiten in drie divisies: consulting (goed voor een kwart van de omzet), uitbesteding (ook een kwart) en technologieservices (goed voor de helft van de omzet).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.