Tiscali hangt schadeclaim boven het hoofd

De Europese isp Tiscali moet een schadevergoeding van minimaal vijf miljoen euro betalen aan de eigenaren van het internetadres www.euro200.com.

De eigenaar van de url is het Zaanse internetbedrijf European Unique Resource Organization. Volgens de rechter is de onderneming voorafgaand aan het Europees kampioenschap gedupeerd door World Online, nu eigendom van Tiscali. Samen met WOL zou Euro 2000, dochter van European Unique, een voetbalsite opzetten. WOL zou daarbij het beheer, de inhoud en de marketing van de site voor zijn rekening nemen.
 
Maar net voor de start van het kampioenschap haakte WOL af, omdat het vreesde dat het in conflict zou komen met de Uefa over de domeinnaam Euro2000. Deze ontbinding van het contract leidde ertoe dat internetinitiatief een vroegtijdige dood stierf. European Unique Resource Organization werd vervolgens opgescheept met een miljoenenverlies.
 
Volgens de advocaat van European Unique ligt de claim van zijn cliënt 'substantieel boven de vijf miljoen euro'. Het Parool meldt dat het bedrijf minimaal een schadevergoeding van 10,9 miljoen euro mag verwachten. Op 17 juli wordt de definitieve omvang van het schade duidelijk. Dan wordt het bedrag op de rol van de rechtbank vermeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.