Kabinet heeft geen minister ict nodig

Volgens Jos Hessels moet het ministerie van Economische Zaken bij het vaststellen van het ict-beleid van de overheid een coördinerende rol spelen.

De nieuwe CDA-woordvoerder voor ict gelooft niet in een aparte ict-minister. Het CDA lijkt daarmee op één lijn te zitten met de VVD. De Lijst Pim Fortuyn denkt wel dat een ict-minister nodig is, liefst onder het ministerie van Verkeer- en Waterstaat.
 
De CDA-woordvoerder gaf tijdens een bijeenkomst van het EPC in Den Haag zijn visie op ict in het overheidsbeleid. "Bij bedrijven, en zeker bij het mkb, is ict van onbekend verschoven naar onbemind en tenslotte ongebruikt. De toegevoegde waarde moet duidelijker uitgelegd worden." Hij stelt dat ict cruciaal is in de efficiëntieslag die de Nederlandse overheid moet maken met het oog op bezuinigingen.
 
Het CDA staat open voor inbreng vanuit het bedrijfsleven en andere belanghebbende partijen in de ict-sector, aldus Hessels. Het ECP houdt eind dit jaar een vervolgdiscussie om te bekijken welke stappen de CDA-fractie concreet heeft gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Echt een CDA-reactie, puur Hollands om de problemen wel te onderkennen, maar de noodzaak van verdere stappen niet in te zien. Is iedereen vergeten dat daar nu juist de problemen door zijn ontstaan de afgelopen 8 jaar? We onderkennen het verkeersprobleem, we onderkennen de vreemdelingenproblematiek, we geven toe dat er een toenemende onveiligheid is en ga zo maar door. Maatregelen? Als het kalf verdronken is..., dus ook op dit punt. Ben echt geen LPF-man en heb zeker nog geen vertrouwen in de slagkracht van deze club, maar de statements zijn in ieder geval duidelijk en dat is een begin. Alsof de overheid de afgelopen jaren in staat is geweest om alle toepassingsgebieden en effecten van informatietechnologie op een juiste wijze aan te pakken. Informatietechnologie is niet alleen maar een technische truc waarmee het leven wat aangenamer kan worden gemaakt en dat is nu toch wel duidelijk. Internet is het beste voorbeeld van een medium dat, door het totaal ontbreken van richtlijnen nu al leidt tot een onbestuurbaar en oncontroleerbaar fenomeen dat veel goede, maar ook heel veel slechte en criminele invloeden heeft op onze maatschappij. Informatietechnologie heeft dan ook een enorme economische en maatschappelijke invloed, waar politiek gezien een belangrijk grote verantwoordelijkheid ligt. Die kan niet anders dan opgepakt worden door een ict-ministerie waar heldere en duidelijke sociale, maatschappelijke en economische kaders worden ontwikkeld om deze turbulente technologie verder in goede banen te leiden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.