UPC krijgt alweer uitstel van banken

De banken en moederbedrijf United Global Com (UGC) geven het noodlijdende UPC nog eens twee weken respijt om financieel orde op zaken te stellen.

UPC probeert uit alle macht overeenstemming te bereiken met een grote groep obligatiehouders en met moederconcern United Global Com (UGC), maar zegt hiervoor meer tijd nodig te hebben.
 
Het kabelbedrijf schortte begin februari de rentebetalingen van 113 miljoen euro op uitstaande obligaties op, omdat het in onderhandeling trad met obligatiehouders over een herkapitalisatie van de balans. De banken konden vanaf dat moment contractueel hun kredieten ter waarde van 3,2 miljard euro opeisen, maar ze gaven UPC herhaaldelijk uitstel. Dit keer dus tot 15 juli. Een van de redenen voor de coulante houding van de banken is, dat ze er zelf ook alle belang bij hebben dat de onderhandelingen over de schuldsanering rond komen. UPC gaat gebukt onder een schuldenlast van circa elf miljard euro, waar met name de banken graag iets van terug zien.
 
UPC wil zes miljard euro aan uitstaande obligaties en 1,5 miljard euro aan preferente aandelen omruilen tegen gewone aandelen. Als de obligatiehouders over de brug komen, neemt de schuld van de kabelaar fors af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.