Durfkapitaal ziet brood in halfgeleiders

Nederlandse durfkapitalisten zijn optimistisch over het economisch herstel. Ze verwachten echter dat het pas tegen einde dit jaar doorzet.

Dit concludeert Deloitte & Touche Corporate Finance uit onderzoek onder de belangrijkste Nederlandse durfkapitalisten in de technologiesector over het afgelopen kwartaal.
Dit vertrouwensonderzoek wordt ieder kwartaal uitgevoerd.
De investeerders voorzien geen verslechtering van het economische klimaat, terwijl vorig kwartaal 20 procent dat nog verwachtte. Ondanks het stijgende vertrouwen blijkt wel dat ze bij investeringstrajecten steeds voorzichtiger te werk gaan.
 
Vergeleken met de situatie in Silicon Valley valt op dat iedereen mobiele en draadloze communicatie nog steeds als veelbelovend beschouwt. Opvallend is dat de belangstelling voor de internetbeveiligingssector in Nederland is gedaald naar een gemiddeld niveau, terwijl deze in de VS nog steeds volop in de belangstelling staat. Zowel in Nederland als in Silicon Valley verschuift de interesse van de investeerder weer naar de halfgeleiderindustrie. Deze sector staat bekend als een vroeg cyclische sector, wat een indicatie kan zijn voor een spoedig herstel van het economisch klimaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-02T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.