Energis Nederland schrapt 73 banen

De sanering treft 20 procent van de in totaal 360 medewerkers van Energis in Nederland. Het gaat voornamelijk om verkoop- en marketingmedewerkers. FNV Bondgenoten bevestigt de ontslagen.

De sanering heeft alles te maken met de op handen zijnde verkoop van het noodlijdende telecombedrijf. Het Britse investeringsconsortium Apax Partners en Carlyle Group wordt één van de potentiële kopers genoemd. De potentiële koper wil het personeelsaantal en de kostenstructuur onder de huidige marktomstandigheden niet handhaven. Als de verkoop niet doorgaat, bevindt het bedrijf zich in een dermate slechte positie dat faillissement dreigt.
 
De ontslagen medewerkers werden dinsdag één voor één bij hun leidinggevende geroepen, waarna zij het slechte nieuws te horen kregen. Volgens een betrokkene waren er al een aantal maanden geruchten over een ontslagronde, maar is er gewacht totdat de goedkeuringen van alle betrokken instanties binnen waren. Ontslagen medewerkers krijgen vier maanden salaris mee. Energis heeft geen ondernemingsraad.
 
DeFinancial Times meldde dinsdag dat de geldverstrekkers van het telecombedrijf het bod van investeringsconsortium Apax Partners en Carlyle Group op Energis hebben afgewezen. Het bod zou 500 miljoen pond plus een garantie voor 100 miljoen pond aan investeringen betreffen. De banken wezen dit bod van de hand omdat het hen dwong teveel van hun totale lening van 690 miljoen pond aan het bedrijf af te schrijven.
Het is nog niet duidelijk of Energis Nederland meegaat in een eventuele verkoop van Energis of dat het los verkocht wordt. Twee dochters van Energis in Duitsland en Zwitserland zijn inmiddels opgedoekt, nadat de geldkraan vanuit Engeland werd dichtgedraaid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Benieuwd welke banken/bedrijven in nederland nog geinteresseerd zijn in het zoveelste noodlijdende
telecombedrijf. Zeker na een hoop geldverlies bij KPNQWEST en Worldcom en binnenkort zeer waarschijnlijk versatel en UPC zal er toch niemand meer zijn die nog eens naief geld erin gaat steken?!
Wel een leuk netwerkje door heel nederland, maar wel een hoop geknoop van stukken netwerken in "bruikleen" voor zo'n 15 jaar van RTB's en energie/spooweg-bedrijven. Gaat nog een hoop gedoe geven bij verkoop. Als het zo doorgaat is Nederland Telecomland dadelijk weer terug bij af. KPN de lachende derde dankzij de nimmer aflatende overheidssteun die het duidelijk nog steeds niet snappen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.