Scholen missen aansluiting op Kennisnet

Meer dan vierhonderd scholen zijn nog niet aangesloten op Kennisnet, het netwerk waarmee alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs worden verbonden.

Ministers Hermans van Onderwijs gaf gisteren in de Tweede Kamer toe dat 420 scholen nog geen aansluiting hebben op het netwerk.
 
Amper twee weken geleden verklaarde Hermans dat de uitrol van Kennisnet was afgerond. Bijna elfduizend scholen in het basis- en voortgezet onderwijs zouden op dat moment met het netwerk zijn verbonden. De laatste was basisschool De Wiekslag in Bleiswijk. Tijdens die gelegenheid zei Hermans: "Nu de feitelijke aansluiting is gerealiseerd, kunnen we al onze aandacht richten op de kwaliteit van de dienstverlening." Het Kamerlid Lambrechts van D'66 vindt dat Hermans daarmee een valse voorstelling van zaken heeft gegeven.
 
Volgens het ministerie van Onderwijs wordt Kennisnet op dit moment al dagelijks door ongeveer vijftigduizend leerlingen bezocht. Ze raadplegen voor verschillende leerterreinen gemiddeld ongeveer tien pagina's. Het ministerie verstrekt voor de aansluiting van alle scholen op Kennisnet en voor het gebruik van het netwerk 180 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.