Getronics sluit miljoenencontract met DSM

Chemieconcern DSM sluit met it-dienstverlener Getronics een driejarig contract met een waarde van 25 miljoen euro.

Dat maakte DSM vandaag bekend. Getronics neemt het beheer van werkplekken en ict-infrastructuren op zich in Nederland, Belgie, Oost-Europa en Azië-Pacific. Het betreft in totaal zo'n zevenduizend werkplekken in vijftien landen.
 
Getronics moet ervoor zorgen dat de wereldwijd gestandaardiseerde werkplek- en serveromgeving die DSM in 2000/2001 heeft geïmplementeerd, in deze landen en regio's operationeel en up-to-date blijft. In de eerste fase van dat project, Aurora gedoopt, uniformeerde DSM in zijn organisatie wereldwijd de pc's en laptops. Nu wordt ook de dienstverlening daar omheen gestandaardiseerd.
 
Tot voor kort had het chemieconcern wereldwijd tientallen lokale ict-dienstenaanbieders onder contract. Op basis van een 'two vendor strategy' is nu gekozen voor Getronics en een nog aan te wijzen aanbieder, waarbij ieder ongeveer de helft van de lokale infrastructuur voor zijn rekening neemt.
 
"Met de realisatie van deze tweede fase van het Aurora-project kunnen DSM-acquisities straks eenvoudig via 'plug-and-play' worden gekoppeld aan het wereldwijde DSM-netwerk. Dat betekent dat overgenomen ondernemingen sneller kunnen worden geïntegreerd in de DSM-organisatie en synergie sneller kan worden gerealiseerd", aldus Jo van den Hanenberg, chief information officer van DSM.
 
Voor het leveren van de diensten wordt in het nieuwe pand van Getronics in Beek speciaal voor DSM een helpdesk/callcenter ingericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.