Ontslagronde EDS niet in Nederland

Het jubilerende EDS schrapt tweeduizend banen. Het automatiseringsbedrijf - onlangs veertig jaar geworden - ondervindt last van de teruglopende vraag naar it-diensten.

Een woordvoerder in Nederland zegt dat de ontslagen alleen in Noord-Amerika plaatsvinden. Hij meldt dat EDS in Nederland tevens geen last heeft van de nadelige Worldcom-effecten. "In Nederland voeren wij geen it-werkzaamheden uit voor Worldcom." De Texaanse automatiseerder sloot in 1999 een elfjarig uitbestedingscontract met het van fraude verdachte telecomconcern, maar moet afwachten of het nog wel zijn geld krijgt.
Topman Dick Brown beweerde overigens in een teleconferentie eind vorige week dat het besluit van zijn bedrijf om uit de inschrijvingsprocedure te stappen voor een groot uitbestedingscontract van Proctor & Gamble, niets te maken heeft met de Worldcom-zaak. Volgens Brown was het een getallenkwestie, wat er op duidt dat de it-dienstverlener er niet zeker van is dat het de benodigde hoge investeringen om de administratie van P&G over te nemen en te moderniseren, eruit had kunnen halen.
Concurrent Affiliated Computer Services is de enige overgebleven kandidaaat en hoopt de onderhandelingen met het levensmiddelenconcern begin augustus te willen afronden. EDS is nog wel samen met IBM in de race voor een mega-uitbestedingsdeal bij J.P. Morgan Chase & Co.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.