TU Eindhoven wint ex-directeur IBM Nederland

De Technische Universiteit Eindhoven benoemt per 1 september Amandus Lundquist, oud-directeur van IBM Nederland, tot voorzitter van het College van Bestuur.

Ingenieur Lundquist neemt de plaats in van dr. ir. Henk de Wilt, die sinds medio 1996 voorzitter was en nu met pensioen gaat. De benoeming geldt voor vier jaar. De voormalig IBM-directeur is hiernaast commissaris bij vijf bedrijven en lid van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid. Hij is ook bestuurslid en mede-oprichter geweest van het Telematica-instituut.
 
In een interview met Computable eind 1999 (http://www.computable.nl/artikels/archief9/d43ra9dq.htm) uitte hij nog zijn ongenoegen over de subtop-positie van Nederland in de internationale ict-markt. "Wij moeten als ict-land veel beter kunnen." Kernpunt hierbij is het gebrek aan organisatiegraad in de branche, aldus de toenmalige IBM-directeur. Hij legde de zwarte piet opvallend genoeg niet bij de overheid, maar juist bij het bedrijfsleven zelf.
 
IBM Nederland viel van 1992 tot 1 oktober vorig jaar onder het bewind van Lundquist. Hij was al bij de computerreus werkzaam sinds 1968 en heeft verschillende posities bekleed, waaronder operationeel directeur voor België en Spanje. Lundquist bereikte het directeursniveau in 1989. Voor zijn IBM-tijd zat hij in militaire dienst bij de Genie, voorafgegaan door werk bij diverse ingenieusbureaus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.