PinkRoccade begint 'op aanvraag'-service

It-diensteverlener PinkRoccade start samen met Sun Microsystems een 'op aanvraag'-hostingservice voor applicaties, opslag en ondersteuning.

De service is bedoeld voor zakelijke klanten die maandelijks een wisselende computercapaciteit nodig hebben. PinkRoccade en Sun bieden deze bedrijven als het ware constante toegang tot volledig geconfigureerde systemen, maar ze betalen alleen voor de capaciteit die ze ook daadwerkelijk gebruiken.
 
Voordeel van de 'on-demand'-service is volgens PinkRoccade dat bedrijven hun systemen niet 'off line' hoeven te halen als ze extra verwerkingskracht nodig hebben. Ze hoeven ook niet extra processoren of harde schijven te installeren, of hun servers te herstarten. De extra capaciteit kan via een 'softwaresleutel' worden toegevoegd. Vervolgens wordt alleen het gebruik van deze capaciteit in rekening gebracht.
 
PinkRoccade gaat voor verschillende klanten op één server applicatieshosten,waardoor een variatie aan gedeelde managed services kan worden aangebonden. Volgens de it-dienstverlener is het inmiddels in onderhandeling met twee van zijn klanten over het aanbieden van services 'op aanvraag'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.