ABN-Amro hangt prijskaartje aan ict

ABN-Amro is ver gevorderd met standaardprijzen voor zijn ict-voorzieningen. De afdeling ICT Services van de bank hoopt zijn interne afnemers daarmee prijsbewuster te maken en zijn concurrentiepositie tegenover externe partijen te verbeteren.

De standaardprijzen voor mainframes en Unix staan vast. Men is hard aan het werk om ook voor het Windows-platform een prijslijst te realiseren. Paul de Jong, hoofd Operations Architecture van ICT Services, is in een interview met Robbert Hoeffnagel inComputable duidelijk over het motief van de operatie. "Vroeger waren we simpelweg een 'kostencentrum', maar (...) de wereld waarin de bank opereert, verandert in hoog tempo. Het rekencentrum moet zich daaraan aanpassen, anders worden we overbodig."
 
De prijslijst is nu nog georiënteerd op platformen. Op termijn komt daarvoor de gewenste behoefte aan verwerkingscapaciteit in de plaats. Want het is een businessmanager natuurlijk om het even op welk platform een applicatie wordt geïmplementeerd, aldus De Jong.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel ("Bank met overzicht") in deComputable van 19 juli 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Aangezien ABNAMRO over meerdere platformen beschikt (ibm3090, as400, pc-lan) ben ik wel benieuwd naar de kosten van eenzelfde applicatie per platform!
Wedden dat het op de 3090 het goedkoopste is ?
afz
echo uit het verleden

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.