Doorstart LCI Technology Group van de baan

De eind vorig jaar geplande doorstart van LCI Technology Group in een nieuwe onderneming is op niets uitgelopen.

Het plan was de gezonde onderdelen van LCI onder te brengen in een lege subholding (BTG), waarvan de aandelen in handen bleven van de failliete automatiseerder. Vervolgens zou met de gezonde bedrijfsonderdelen een doorstart worden gemaakt. Maar het plan om met de gedeeltelijke verkoop van de bedrijfsonderdelen de vorderingen van de banken deels te compenseren, liep op niets uit.
 
Volgens LCI is de 'dramatische verslechtering van de ict-markt' de belangrijkste oorzaak van het mislukken van het plan. Bovendien constateert de automatiseerder dat 'de nog steeds op de oud-LCI bedrijven rustende claims van Nederlandse banken het de gezonde bedrijfsonderdelen extra moeilijk maakten'.
 
Inmiddels zijn de meeste bedrijfsonderdelen van LCI verkocht. Daarbij gaat het onder meer om de Belgische dochterbedrijven Prodata Systems, DLI, Ultima en Soft Cell. Daardoor is volgens LCI de werkgelegenheid van driehonderd medewerkers veiliggesteld. Ook de Nederlandse ondernemingen Consultants en Product Services zijn in andere handen overgegaan. SmartPen NV, een apart onderdeel van LCI, is inmiddels failliet verklaard. LCI probeert dit bedrijf met de bijbehorende octrooien nog te verkopen aan een geïnteresseerde partij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.