Amsterdam heeft beste gemeentelijke site

Inwoners van Amsterdam en Rotterdam kunnen het best informatie vinden op de gemeentesite van hun steden.

Dat concludeert Jungle Rating na een onderzoek onder de tien grootste steden in Nederland. Wil de burger echter een dienst afnemen van de gemeente, dan komt hij van een koude kermis thuis. Het online aanvragen van een paspoort, kapvergunning of subsidie is nog niet mogelijk.
 
Amsterdam scoort dus het best, gevolgd door Rotterdam. Tilburg bemachtigt een derde plaats, Utrecht staat vierde en Den Haag vijfde. Eindhoven bemant de zesde plaats, Breda de zevende, Groningen is achtste, Nijmegen negende en Apeldoorn sluit de lijst. De Amsterdamse site scoort goed doordat er veel informatie staat over allerlei aan gemeenten gerelateerde onderwerpen die makkelijk toegankelijk zijn.
 
Uit recent onderzoek van Metrix Lab blijkt dat burgers op een gemeentelijke website vooral informatie zoeken. Ook wil de burger graag meepraten en invloed hebben op gemeentelijke besluiten. Dit is mogelijk via bijvoorbeeld chat-sessies of fora.
 
Momenteel kunnen er nog geen diensten via internet worden afgenomen, omdat bijna altijd een handtekening vereist is. De digitale handtekening, die dezelfde rechtsgeldigheid moet krijgen als de geschreven versie, ligt dit najaar ter goedkeuring bij de Eerste Kamer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Op www.webdam.nl, alweer een tijdje de toonaangevende graadmeter van de gemeentelijke websites, is men het niet geheel met dit artikel eens.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-16T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.