Hoogervorst wil hard RSI-convenant

Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat er harde afspraken komen met werkgevers over de bestrijding van RSI in de ict-sector.

Hoogervorst, die in het kabinet Balkenende de post minister van Financiën gaat bekleden, schrijft dat in een brief aan de werkgeversorganisatie ICT-Nederland en aan de vakbonden. Daarmee kiest de staatssecretaris dezelfde lijn als de vakbonden, die ook pleiten voor een hard convenant gericht op het bestrijden van Repetitive Strain Injury (in de volksmond ook bekend als muisarm).
 
Onlangs werd bekend dat één op de vier ict'ers last heeft van RSI. De ict-werkgeversorganisatie wil tot op heden echter geen concrete afspraken maken over de bestrijding ervan, noch willen de werkgevers meebetalen aan de kosten van die bestrijding. Hoogervorst geeft de werkgevers in zijn brief nog een laatste kans om hun standpunten te wijzigen, anders zal zijn ministerie zich terugtrekken uit het overleg over het arbo-convenant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.