Microsoft-abonnement niet in trek

Nederlandse ict-gebruikers blijven trouw aan Microsoft, maar kiezen niet massaal voor de abonnementsconstructie in het nieuwe licentieprogramma. Vandaag verloopt de kortingsperiode voor de omstreden abonnementsvorm.

Volgens Peter Backer, lid van de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN), valt het aantal aanmeldingen voor abonnementen tegen. "Er is geen massale toeloop. Voor de helft tot driekwart van de gebruikers wordt het nu weggooisoftware." Dat betreft dus wel Microsoft-programmatuur, van migratie naar concurrerende producten is nauwelijks sprake.
 
"De licentiewijziging raakt vooral de middenmoot van de markt, organisaties met tien tot een paar honderd gebruikers, bijvoorbeeld gemeentes." Aan de bovenkant van de markt verlopen opwaarderingen toch al anders, stelt Backer.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 2 augustus 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Barbara, probeer eens te denken als bij een transport onderneming. Deze zet het juiste transport middel in om de producten van zijn klanten van bestemming A naar B te vervoeren. Het blijft vreemd dat de IT branche denkt dat je alles kunt oplossen door gebruik te maken van één besturingsysteem...
Rob, de firma DELL heeft jouw idee uitgeprobeerd, werd geen succes.

Niet weten is niet kopen. Het probleem in de strijd tegen Gates cs is dat gebruikers overal om moeten vragen. Leveranciers, doe als Gates. Ga onderhandelen met dealers om jullie alternatieven te distribueren gekoppeld aan de verkoop van pc's. Als je leverancier bent en marktaandeel wilt hebben moet je er wel wat voor doen. Ook ik wacht op jullie.

Mensen schakelen uiteindelijk over als ze geen ander alternatief hebben. Het alternatief is er echter wel min of meer. Voor kantoorautomatisering begint Linux een serieuze speler te worden. Ons Linux bedrijf krijgt nu bijvoorbeeld steeds vaker vragen van mensen hierover. Soms moeten we ze teleurstellen (auto-cad is niet haalbaar met Linux), en soms blijkt het een reele optie (typische kantoorautomatisering).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker / Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.