Breedband groeit uit tot wereldhit

Het aantal mensen dat wereldwijd gebruik maakt van een snelle breedband internetverbinding neemt dit jaar toe tot ruim 46 miljoen.

Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau In-Stat. De groei over het afgelopen jaar - zestien miljoen - is ongekend geweest, en neemt naar verwachting de komende jaren nog verder toe.
 
Als het gaat om de meest populaire breedbandtechnologie, dan heeft adsl de beste papieren. Met deze methode wordt gebruik gemaakt van de (bestaande) telecominfrastructuur. Vandaar dat adsl de beste prijs-/prestatieverhouding voor de massa biedt. Toch zijn er obstakels voor de verdere doorgroei van adsl, omdat veel telecominfrastructuren adsl nog niet ondersteunen.
 
Ook in Nederland neemt het gebruik van breedband met rasse schreden toe, zo bleek onlangs nog uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope. Binnen een maand steeg het aantal adsl-aansluitingen van 1 tot 4 procent. Via de kabel is inmiddels 14 procent van de huishoudens aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Maar Inovara DSL is er nog en die gaat goed! Dat is wel een betrouwbare partij. En een gewaagde concurrent voor KPN. Let op!

Breedband groeit ook in Nederland?
Zijn er zo meteen nog breedband providers over om uit te kiezen of is het alleen nog mar KPN?
NovaXess heeft reeds surseance aangevraagd! BaByXL is al failliet gegaan!
Ben benieuwd?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.