Kamerleden eisen onderzoek KPN Qwest

De onverwacht snelle ondergang van KPN Qwest roept steeds meer vragen op bij de Tweede Kamer. CDA-kamerlid Henk de Haan wil opheldering over 'het koopje van KPN'.

"De regering moet uitzoeken of KPN zijn machtspositie heeft misbruikt", stelt De Haan. Het kamerlid vraagt zich af of KPN, dat samen met het Amerikaanse Qwest grootaandeelhouder was van KPN Qwest, opzettelijk zijn handen van de bankroete netwerkdienstverlener heeft afgehaald om na het faillissement onderdelen van het bedrijf tegen een prikje op te kunnen kopen.
 
Volgens De Haan, die steun zoekt bij andere fracties en zijn vragen nog schriftelijk in moet dienen, heeft KPN het Nederlandse onderdeel voor een appel en een ei gekocht. Het telecombedrijf wil meer onderdelen van KPN Qwest kopen.
 
De Haan is niet het eerste kamerlid dat vragen stelt over KPN Qwest. Begin juli vroeg PvdA-kamerlid Bert Koenders de ministers van financiën, economische zaken en justitie om de verschillende winstcijfers van KPN Qwest over 2001 te verklaren. Koenders stelt een onderzoek voor naar de mate van manipulatie van de winstcijfers en aanscherping van de Nederlandse boekhoudregels als er onregelmatigheden gevonden worden. De betrokken ministers hebben aangegeven door het reces meer tijd nodig te hebben dan de gebruikelijke drie weken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.