Izodia-Benelux gaat toch over de kop

Izodia-Benelux stond na een jaar voorbereiding in de startblokken, met goede vooruitzichten. Maar het doek is gevallen. Moederbedrijf Izodia heft het bedrijf op.

De onderneming, in 1993 in Groot-Brittannië begonnen als Infobank, biedt met het softwarepakket Intrade programmatuur voor elektronische handel. Het richt zich op het ontwikkelen van particuliere internetmarktplaatsen: bedrijven die middels internet contact onderhouden met klanten en leveranciers. De kracht van Intrade is de hoge mate van integratie met legacy-systemen.
 
Harry Lieferink, directeur van de Benelux-vestiging in Amsterdam, begon een jaar geleden de vestiging op zetten. Ruim een maand geleden werkten er tien mensen en verwachtte hij binnen afzienbare tijd een paar contracten af te sluiten. Het moederbedrijf zag de Benelux-vestiging als een springplank naar de rest van Europa.
 
Hoewel de onderneming geen schulden heeft, het tegendeel is eerder waar, ziet zij geen toekomst meer voor zichzelf. De raad van bestuur meldt te hebben gezocht naar een strategische partner en daarin niet geslaagd te zijn. Hij ziet geen mogelijkheid het avontuur zelfstandig te voltooien. De aandeelhouders krijgen hun geld terug.
 
Lieferink is nu nog als enige actief in de Benelux-vestiging om de zaken af te ronden. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-31T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.